Vode na Zlatiboru ima u izobilju u dobro raspoređenim i brojnim vodotokovima. Najveće su i vodom najbogatije, svakako, reke imenom Rzav, a ima ih tri.
Veliki Rzav je najčistiji vodotok Srbije. Izvire ispod male Čigote, uliva se u Moravicu i usput kvalitetnom pijaćom vodom snabdeva gradove od Arilja do Gornjeg Milanovca.
Crni Rzav se nad zemljom pojavljuje na Carevom polju, podno Murtenice kao mala rečica. Protičući centralnim delom zlatiborskog platoa, tok joj se obogaćuje vodama brojnih pritoka koje odnosi u Drinu.
Na samom južnom obodu Zlatibora je Uvac. Snaga koju mu, do ušća u Drinu, daju pritoke tolika je da su mu obale pretvorene u kanjone zanosne, divlje lepote.
Ali Zlatibor ima i svoje izvore prirodne mineralne vode. Najpoznatiji je onaj kod sela Rožanstva. Zlatiborci su je koristili odvajkad za lečenje kožnih oboljenja i bolesti očiju.
Prirodnih jezera Zlatibor nema, ali su domičljati Zlatiborci načinili dva gorska jezerska bisera. Od priliva potoka Obudovica nastalo je jezero u samom centru Turističkog kompleksa Zlatibor, a drugo, Ribničko, nalazi se blizu Crnog Rzava, izmeću Ribnice i Vodica.
Nemoguce je povezivanje na MySQL